Tung IFK-post har lämnat sitt uppdrag

IFK Norrköpings säkerhetsansvarige har lämnat sin tjänst i klubben med omedelbar verkan. Klubben vill inte kommentera orsaken.

29 april 2019 19:45

Klubbdirektören Jens Magnusson bekräftar att IFK Norrköping och Nicklas Pettersson har kommit överens om att avsluta samarbetet. Papperna skrevs på under måndagen. Men anledningen till varför han kliver åt sidan förblir obesvarad.

– Vi har som policy att inte kommentera enskilda personalärenden i media, det är mitt svar på den frågan, säger Jens Magnusson.

Sedan säsongen startade har missnöje funnits hos ordningsvakter och publikvärdar kring hur säkerhetsarbetet leds och planeras. Missnöjet har lett fram till att ett antal ordningsvakter valt att avstå uppdrag på Östgötaporten.

Exakt hur många det rör sig om är oklart, några har meddelat IFK Norrköping och andra har valt att inte tacka ja till uppdrag från klubben.

Är det den konflikten som det här handlar om?

– Inga kommentarer. Vi har kommit överens med Nicklas om att avsluta samarbetet, det är det svaret jag har, säger Jens Magnusson.

Vi har talat med flera personer som arbetar med säkerhet på olika sätt vid IFK Norrköpings arrangemang. Enligt uppgifter hamnade IFK Norrköping i ett krisartat läge inför matchen mot Malmö på söndagen. Plötsligt saknades tio ordningsvakter och klubben fick jaga för att få tag på personal. Det dementeras av Jens Magnusson.

– Det saknades absolut ingen numerär, vi hade personal som var långt över det som var i tillståndet, säger han och tillägger att arrangemanget fick jättefint beröm från matchdelegater efteråt.

Under söndagens match mot Malmö var ställföreträdande säkerhetsansvarig Johan Lager inkallad istället för Nicklas Pettersson. Han kommer att ta över som tillförordnad säkerhetsansvarig under en övergångsperiod.

– Det är under tiden fram tills vi har en ny organisation på plats. Det arbetet har vi börjat med nu, säger Jens Magnusson.

Kommer ni att utse en ny säkerhetsansvarig?

– Den funktionen kommer att finnas. Men vi ser över nu hur vi ska få en så bra organisation som möjligt.

Via sociala medier fick vi tag på Nicklas Pettersson som bekräftar att han slutat: ”Min anställning hos IFK Norrköping är avslutad, du får ta kontakt med Jens Magnusson, klubbdirektör och VD”, skriver han. I övrigt vill han inte kommentera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Annika Flood

Ämnen du kan följa