Serie av bränder i Norrköping

Under natten mot tisdag har ett flertal misstänkt anlagda bränder inträffat på olika adresser i Norrköping.

17 maj 2016 07:39

Den senaste veckan har oroligheter präglat framför allt stadsdelen Klockaretorpet i Norrköping. Både polis och räddningstjänst har drabbats av stenkastning från ungdomsgäng och bilar har satts i brand. Under natten mot tisdagen var det dags igen, den här gången brann bilar i både Klockaretorpet i Hageby. Polisen utreder dessutom försök till mordbrand mot samlingslokalen Alberts Hus i Klockaretorpet.

Under natten fick räddningstjänsten släcka bränder eller göra kontroller på olika platser med en till två timmars mellanrum.

Klockan 23.25 under sen måndagskväll larmades polisen till Axel Swartlings gata där två bilar i ett öppet garage brann. Polisen misstänker att bränderna är anlagda.

Klockan 01.32 larmades polisen till Timmermansgatan i Hageby där en bil brann. Liknande tillvägagångssätt, med krossad ruta och brand inne i kupén gör att polisen misstänker ett samband med den första branden.

Klockan 02.18 var det dags igen, den här gången på Svarvaregatan. Bilen var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Två bilar som stod parkerade i närheten fick skador.

Klockan 03.57 larmade ett tidningsbud polisen efter att ha sett ett trasigt fönster, samt en bränd gardin i anslutning till samlingssalen Alberts Hus på Alberts Engströms Gata i Klockaretorpet. Polisen utreder nu försök till mordbrand.

Polisen uppger att man kommer göra en teknisk undersökning av platsen under dagen.

Tror ni att dessa händelser kommer eskalera ännu mer?

- Det kan vara en effekt av igår (natten mot måndag reds. anm.) natts händelser med bilbränderna i Norrköping, men det är förstås svårt att säga i nuläget hur det kommer bli, säger polisens presstalesman Fredrik Kliman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!