För en månad sedan polisanmäldes Markus Wiechel, ordförande för Sverigedemokraterna i Östergötland, för förskingring. I dag på årsmötet avgör medlemmarna i länet om han och styrelsen ska få förnyat förtroende.

Men redan inför mötet riktas kritik mot att Daniel Assai, som har haft ekonomiska problem som vid upprepade tillfällen avgjorts i domstol, ska vara revisor och granska det gångna årets räkenskaper. Det finns även ett civilrättsligt mål som ännu inte avgjorts.

En Sverigedemokrat som NT har pratat med tycker det är fel att Daniel Assai ska vara revisor eftersom han bör vara ett föredöme och inte ha egna ekonomiska problem.

Daniel Assai själv anser att det är några som bedriver en häxjakt efter att de förlorat valet till styrelse på årsmötet i Norrköping. Han tycker inte att hans privata ekonomi gör honom olämplig som revisor.

- Jag tycker att det är förnedrande om jag som gjort rätt för mig ska framställas som olämplig som revisor, säger han till NT.

 

Läs mer om det här i lördagens Norrköpings Tidningar.

 

Fotonot: I dagens Norrköpings Tidningar blev rubriken på första sidan missvisande. Daniel Assai är inte anmäld för ekonomiska brott som rubriken säger utan det handlar om skulder som avgjorts i domstol. NT ber om ursäkt rubriken.