- När det hände stod jag i baren och drack vatten. När jag hörde att det small till sprang jag in i köket. Gästerna sprang in i köket och gömde sig. Själva uppgörelsen var utanför restaurangen. Allt som hände var utanför, säger han till NT.

Sedan sprang han upp i lägenheten ovanpå restaurangen tillsammans med några gäster. Efter att polis och ambulans kommit till platsen gick han ut. När han kom ner igen såg han att en person låg på marken utanför restaurangen med ett knivhugg i bröstet.

- Då fick jag panik, det var jobbigt att se så då gick jag in och var där inne, säger restaurangchefen.

Till honom har polisen sagt att de tror att det var en uppgörelse bland kriminella. Själv togs han in på förhör som vittne av polisen och fick prata med dem i några timmar. Runt 23-tiden fick han lämna polishuset men fick inte komma in i restaurangen på Trädgårdsgatan då teknikerna fortfarande säkrade bevis efter händelsen.

Inne i restaurangen uppskattar restaurangchefen att det var femton personer tillsammans med några gäster som stod utanför och rökte. Den kvinna som också arbetade på Deli under kvällen chockades och hämtades av en familjemedlem.

Han är osäker på om restaurangen kommer att öppna under dagen. När NT pratar med honom känner han att han vill ha polisbeskydd utanför restaurangen:

- Det är något som vi får känna efter hur det känns.