Politikern efter polisinsatsen: "Man blir både upprörd och förskräckt"

Kommunalrådet Lars Stjernkvist (S) menar att alla som bor i Norrköping måste göra vad de kan för att den organiserade brottsligheten inte ska få chans att växa. Helgens händelser har gjort honom bestört.

20 december 1915 16:22

– Jag känner till det jag sett i media om insatsen på Stockholmsvägen och varje gång något sådant händer är en gång för mycket. Man blir både upprörd och förskräckt, säger Lars Stjernkvist.

Lars Stjernkvist betonar att vi ännu inte känner till omständigheterna runt lördagsnattens polisingripande, men att mycket talar för att det kan vara kopplat till organiserad brottslighet.

LÄS MER: Tre av 19 anhållna efter polisinsatsen.

– Det är bra att polisen agerar målmedvetet och kraftfullt. Vi måste alla samverka för att förhindra gängbrottslighet från att växa och alla måste se upp så att man inte köper cigaretter som kan vara insmugglade eller att man köper tjänster svart.

I oktober skrev kommunen och polisen ett samverkansavtal med anledning av de flera våldshändelser som ägt rum i Norrköping under året. Polisen ska förstärka resurserna i vissa stadsdelar och det första steget mot närmare samarbete togs redan 2007 då Norrköpings kommun var den första i landet att upprätta ett avtal av det här slaget.

– Hela samhället måste arbeta förebyggande och ta ett gemensamt ansvar. Vi har ett avtal om att bekämpa den grova brottsligheten kraftfullt i Norrköping för än är den inte utraderad, säger Lars Stjernkvist.

Lars Stjernkvist hyllar Vita Hästens initiativ om ett nätverk som jobbar mot droger och säger att det sker fortlöpande kontakter mellan polisen och säkerhetsavdelningen på kommunen om händelseutveckling och hur man kan samverka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!