Polisens nya spår: Okänd duo

Nya uppgifter har framkommit i utredningen av sprängdådet i centrala Norrköping. Nu efterfrågar polisen tips om två män som synts i området precis innan smällen.

18 januari 2019 18:30

LÄS MER: Sprängdåd kopplas till offrets jobb

LÄS MER: Hon möttes av explosionskaoset på väg till jobbet

Det var vid 22.30 den 7 januari som polisen larmades till Korsgatan med anledning av en kraftig explosion utanför en lägenhetsdörr. Efter händelsen har en omfattande dörrknackning och ett 80-tal förhör genomförts. Något som alltså resulterat i ett nytt spår.

– En boende träffar bara några minuter innan explosionen på två personer innanför porten på Korsgatan 15. Vi bedömer de här personerna som intressanta och vill gärna ha fler observationer från adressen och närområdet, säger Anders Selevik, polisinspektör på avdelningen för grova brott i Norrköping.

Signalementen på de båda männen är något vaga, men en av dem ska ha varit ungefär 180 centimeter lång med mörk jacka, kapuschong uppfälld och ansiktet dolt med en halsduk.

– Det enda som syntes var ögonen, säger Anders Selevik.

Händelsen utreds både som försök till mord och allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns misstanke om att det här har riktats mot en specifik person, men det har också inneburit en påtaglig risk för skada för andra, säger Anders Selevik.

Den specifika personen arbetar som ordningsvakt och bor i lägenheten vars dörr sprängdes.

– Det här kan ha varit riktat mot honom, men vi kan inte veta med säkerhet. Vi får ha det ganska öppet och vara ganska breda i bedömningen.

Ordningsvakten har mottagit hot tidigare – men aldrig vid sin bostad.

– Det finns inga tidigare sådana händelser. Men som både vakt och polis får man utstå en del hot och tillmälen. Sådant har givetvis förekommit, säger Anders Selevik.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren

Ämnen du kan följa