Nu startar NT Trafikkollen

Nu startar NT Trafikkollen på Facebook. Tanken är att den ska underlätta för alla som rör sig i trafiken på ett eller annat sätt.

3 december 2018 06:00

Redan nu är NT:s nya satsning på trafikbevakning igång. Den kommer att ske i en grupp på Facebook och heter NT Trafikkollen.

– Vi har tjuvstartat lite, men gruppen kommer att leva upp på riktigt när antalet medlemmar ökar. Det är medlemmarna som ser till att det händer saker där, säger Madeleine Säll, som är sociala medierredaktör vid Östgöta Media.

– Gruppen kommer att handla om all form av trafik i NT:s täckningsområde, det vill säga Norrköping, Söderköping, Valdemarsvik samt Finspång.

Madeleine Säll berättar att händelser som vägarbeten, problem i trafikplanering, stopp i tågtrafiken och trafikolyckor är typiska händelser som kommer att finnas i NT Trafikkollen.

Tanken är att medlemmarna i gruppen både ska kunna ställa frågor och ge svar.

I gruppen ska allt från biltrafik till cykel- och gångtrafik samt buss- och tågpendling i länet avhandlas. Här kommer man kunna läsa, eller tipsa om, händelser som påverkar trafiken i spridningsområdet.

– Även om det händer större saker på vägarna utanför länet, som påverkar trafiken här, så kommer det att skrivas om det i NT Trafikkollen, säger Madeleine Säll.

Som medlem i NT Trafikkollen kan man ställa frågor som man vill ha svar på.

– Här är det trafikfarligt, vad beror det på? Varför lagar ingen hålen i min väg där jag bor? Det är typiska frågor som redaktionen förhoppningsvis finna svaren på och lägga ut i NT Trafikkollen, säger Madeleine Säll.

Ingenting är för litet eller för stort för att tas upp i NT Trafikkollen.

– Tanken är att vi nu ska få in läsarnas perspektiv på trafikfrågan.

Idén med att starta NT Trafikkollen kommer från Uppsala Nya Tidning, som ingår i samma koncern som NT. När har man en Facebookgrupp som heter UNT Pendelkollen.

– Den fungerar väldigt väl och de har blivit nominerade till priser för hur de använder den i sin journalistik. Man brukar säga att bra idéer är till för att stjälas, men nu breddar vi ämnet till att gälla trafik generellt för att fler ska kunna vara delaktiga, säger Madeleine Säll.

Om man vill gå med i NT Trafikkollen så gör man det genom att klicka på länken nedan. Vem som helst kan gå med.

– Alternativt så söker man upp NT Trafikkollen på Facebook, eller så går man in på NT:s Facebooksida där man hittar gruppen, säger Madeleine Säll.

– Sedan klickar man i att man vill gå med och så godkänner vi medlemskapet så fort vi bara kan.

Klicka här för att gå med i NT Trafikkollen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Thomas Möller

Ämnen du kan följa