Norrköpingsskola stod i full brand

På söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten om en brand i Ektorpsskolan. En anmälan gällande mordbrand är upprättad.

17 september 2017 16:03

Polis och brandmän från tre stationer – Söderköping, Centrum och Kvillinge – larmades till skolan på söndagen. Väl på plats kunde de konstatera att det brann kraftigt i skolans fasad.

– Vi har ganska mycket resurser på väg så det är ett känsligt läge, sade Martin Eriksson, operatör vid Räddningstjänsten Östra Götaland, strax efter larmet.

– Just nu är branden hyfsat under kontroll. Branden är begränsad till fasaden. Vi har inte gått in i skolan ännu. Vi ska inte ropa hej än, allt beror på vilket sorts material som ligger bakom fasaden. Det kan braka lös fort, sade Anders Finn, inre befäl på Räddningstjänsten Östra Götaland, vid 17-tiden.

Branden hade gått in bakom tegelväggen, på en cirka två gånger två meter stor yta. Med skärsläckare kunde räddningstjänsten släcka branden och gå in i lokalen.

– En skärsläckare kan beskrivas som en väldigt stark högtryckstvätt. Det är ett skärmedel som skär sönder materialet i väggen, säger Martin Eriksson.

Eleverna kommer kunna gå till skolan imorgon.

– Det är rök- och luktfritt inne i lokalen. Vi har tagit sönder några rutor, det är det som behöver fixas nu.

Det finns i nuläget misstanke om brott och under söndagskvällen påbörjades en brottsplatsundersökning.

– Branden är anlagd. Det är anmälan mordbrand upprättad, säger Christer Wiktorsson, vakthavande befäl hos polisen.

Klockan 19.11 på söndagen larmades räddningstjänsten om ytterligare en brand i en skola i Norrköping.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel, Frida Glenning Ströberg, Nils Gruvebäck

Ämnen du kan följa