Sandtorp ligger mellan Folkets park och Gustaf Janzéns gata i Norrköping och här utvecklar Obos ett område som kommer att innehålla både radhus och flervåningshus.

För några veckor sedan kom de fyra första radhusen till nyanlagda Anna Särströms gata och nu börjar man ana konturerna av det nya bostadsområdet, intill spårvägen.

Det var säljstart för de nya radhusen i bostadsrättsföreningen Dansbandet 2 i april i år och projektet fick en rivstart.

Artikelbild

| Våren 2018 såg det ut så här när Anna Bjerke beskrev det nya området och berättade om hur man skulle bevara eken till vänster.

– Vi sålde åtta radhus första dagen, säger Anna Bjerke, projektutvecklare Obos.

– Nu har vi sålt totalt 13 radhus och snart ska vi öppna ett visningsradhus så att intresserade köpare kan få gå in och se miljön.

Radhusen i Dansbandet 2 är i två plan med totalt 115 kvadratmeter. Varje radhus har egen garageuppfart och en uteplats och på radhusens innergård skapas naturlekar. Inflyttning är planerad till januari 2020.

I radhusområdet finns en flera hundra år gammal ek som spelar en viktig roll i området.

Artikelbild

| Den magnifika eken har hanterats varsamt under bygget av de nya radhusen i Sandtorp i Norrköping. Anna Bjerke från projektutvecklaren Obos säger att alla tagit mycket stor hänsyn till det unika trädet.

– Vi har varit otroligt rädda om eken och alla underentreprenörer har fått ta del av information om att den absolut inte får komma till skada. Om någon hade skadat den hade det kostat höga bötesbelopp, säger Anna Bjerke.

Intill eken står nu de första fyra radhusen och Obos ska lägga särskild omsorg på utemiljön.

Artikelbild

| De fyra första radhusen har landat på Anna Särströms gata, i Sandtorp, bakom Folkets park i Norrköping. När radhusområdet är klart finns här 23 radhus.

– Enligt detaljplanen ska området ha 40 procent grönytor och det är mer än man brukar ha. Det kommer att bli väldigt fint och vi ska se till att olika typer av växtlighet får bilda vackra färgklickar i området, säger Anna Bjerke.

Stadsradhusen i Sandtorp passar bra för barnfamiljer, men det kan vara tufft för yngre bostadsköpare att klara av de 15 procent i kontantinsats som krävs när man köper ett radhus i prisklassen runt tre miljoner kronor.

Artikelbild

| Den stora eken spelar en huvudroll när de 23 radhusen nu byggs i bostadsrättsföreningen Dansbandet 2 på Anna Särströms gata i Norrköping.

– Ju tidigare i livet man vill göra en stor bostadsaffär desto känsligare är man som köpare. Vi har sett att de som hittills har köpt radhus i Sandtorp är i varierande åldrar och det är positivt, säger Anna Bjerke.

Byggstart för nästa etapp blir hösten 2019 med inflyttning redan vid årsskiftet 2019/2020 för de 32 lägenheter som byggs i två stycken fyravåningshus. Husen får takterrasser med odlingar och säljstart väntas bli under mars 2019. Fyravåningshusen byggs mellan radhusen och spårvägen med tonvikt på trerummare, alla med balkong.