Den 46-åriga mannen från Norrköping lyckades under 2016 lura till sig två husbilar, en buss och 249 000 kronor. Mannen kontaktade säljare på Blocket med förevändning att han ville köpa deras fordon och sälja dem vidare.

Därefter lyckades han få säljarna att lämna ifrån sig sina fordon med löfte om att betalning skulle ske i efterhand, oftast inom två veckor. Vid ett tillfälle bad 46-åringen dessutom en av säljarna att betala in 249 100 kronor så att han kunde lösa en restskuld på en buss som han ännu inte hade betalat för. Säljaren gick med på det efter att 46-åringen hotat att skandalisera hans familj.

46-åringen erkänner brotten, men säger att han gjort det under hot från annan person. Han har dock inte velat berätta vem personen är.

Tingsrätten gör bedömningen att hot inte går att styrka, men säger att det inte är osannolikt att andra personer varit inblandade i brottet. Detta efter att en av säljarna uppgett att den blivit uppringd av ytterligare en person i samma ärende.

Tingsrätten dömer mannen till ett års fängelse för grovt bedrägeri, och grovt penningtvättsbrott. Han ska också betala 1, 4 miljoner kronor i skadestånd.