Lättnad för Centern som lyfter igen

Kommunalrådet Karin Jonsson gjorde tummen upp för sitt Centern i årets val. "Det har inte varit så här positivt sedan Fälldins tid", sa hon.

10 september 2018 01:58

Valdagen blev en smula extra dramatisk för kommunalrådet Karin Jonsson.

– Jag glömde min handväska i vallokalen, när jag var och röstade tidigt på morgonen. Jag tänkte inte alls på den utan åkte ut i skogen och plockade svamp och upptäckte det först långt senare. Den fanns, tack och lov, kvar i vallokalen, sa Karin och log.

När så de första resultaten började droppa in blev dagen än bättre på Centerns lokala valvaka i Kyrkans Hus. Partiet gjorde sitt bästa val på många år och stämningen var riktigt god bland deltagarna.

Centern gick upp med 2,5 procent i riksdagsvalet och slutade på 8,6 procent.

I Norrköping gick partiet upp med 1,3 procent och landade på 5,7 procent.

– Det är glädjande. Det ser jag som ett bevis på att vi har gjort ett bra jobb. Det brukar kunna vara svårt att hålla siffrorna när man är i majoritet. Folk har visat ett stort intresse för oss under valrörelsen.

– Det har inte varit så här positiv känsla och stämning sedan Thorbjörn Fälldins tid, menade Karin Jonsson.

– Vår partiledare Annie Lööf har också varit väldigt tydlig i sina värderingar och val. Våra frågor inom jämställdhet och miljön har också tagit plats. Jag har mött många väljare, som ärligt brytt sig om oss och visat intresse, menade Kerstin Sjöberg, som är ordförande för Centern i Norrköping.

– Vi har också sett och gett landsbygden en chans. Många pratat om den, men vi har, som alltid, gett den plats. Det har varit en bra valrörelse.

Centern kan se tillbaka på fyra år vid makten i Norrköping.

– Det har varit bra. Vi har tagit ansvar och fått in en borgerlig poltik i Rådhuset.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mats Willner

Ämnen du kan följa