Lås och säkerhetsglas på nya akuten

Fönstren och dörrarna i entrén till akutmottagningen har utrustats med säkerhetsglas och dörren till mottagningen kommer att vara låst.

4 mars 2018 08:00

Säkerhetstänket på den nya akuten är högt. Personalen är utrustade med överfallslarm och runtom i lokalerna finns andra larm inbyggda.

– Det handlar om att alla patienter och anhöriga liksom de som jobbar här ska känna sig trygga när de är inne på akuten, säger Erik Müssener, verksamhetschef på Vrinnevisjukhusets akutmottagning.

Ytterdörren till akutmottagningen kommer att hållas låst delar av dygnet, som patient får man ringa på en porttelefon för att personalen ska öppna dörren. Innanför ytterdörren finns en sluss med dubbla dörrar för att hindra att ovälkomna tar sig in på akuten.

De senaste åren har hoten och våld mot räddningstjänstens anställda liksom vårdpersonal ökat i hela landet. Något som uppmärksammats mer i hela samhället.

– Kommer det många anhöriga och andra till akuten i samband med en stor olycka eller annat trauma har vi flera rum som de kan vara i och slippa sitta tillsammans om de till exempel tillhör olika sidor i ett bråk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa