Kommunen prioriterar personalens trygghet

"När det gäller tryggheten för de anställda måste vi alltid förstärka och bevaka när det behövs", säger Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande.

8 juni 2018 11:45

Därför innebär nattens bilbrand på parkeringsplatsen vid förvaltningshuset Rosen att läget ska analyseras för att se om det finns skäl att skärpa rutiner och bevakning, konstaterar han.

I övrigt tycker han att man ska vara försiktig med att spekulera i om det kan finnas kopplingar till något särskilt och vad motivet skulle kunna vara innan man vet mera.

– Vi ska förstås se till att polisen får hjälp och all tänkbar information för att kunna lägga sitt pussel. Jag har väldigt svårt att se någon bakgrund, men det är polisen som ska lägga det pusslet.

Lars Stjernkvist tillägger att han, även om han kunde se någon bakgrund, naturligtvis inte skulle berätta om den för media.

Han beskriver alla bilbränder som väldigt allvarliga brott.

– De kan leda till väldigt allvarliga konsekvenser – människor kan komma till skada, säger han och pratar om cynism och likgiltighet.

Kan det finnas någon koppling till att det är valår i år?

– Alla sådana kopplingar blir ju en dag som denna väldigt långsökta. Det är en berättigad fråga. Överhuvudtaget finns det skäl att fundera över brutaliten, våld och hot, men sedan ska vi vara oerhört försiktiga med att dra slutsatser utifrån just den här händelsen och om den har någon relevans i det sammanhanget.

Läs mer: "Så meningslöst, ingen vinner på det här."

De kan utöka bevakningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gun Stenehall

Ämnen du kan följa