Sedan våren 2018 är Fredrik Weflö ny ordförande i Föreningen Omsorgsjul/Hemlösa i Norrköping. Han är präst och verksam i Söderledskyrkan och det var han som tog emot gästerna i Renströmmen till jullunchen.

– Omsorgsjul blir möjlig genom att en rad olika företag och privatpersoner stöttar oss så att vi kan bjuda på den här årliga jullunchen, sa Fredrik Weflö.

– Vi har anmälningslistor ute i god tid på en rad olika platser i Norrköping och vi märker att det här är en viktig och uppskattad dag för många.

Artikelbild

| Nisse "Bonde" Gustafsson kom till Omsorgsjul i Norrköping för tionde året i rad. Höjdpunkten på året för honom. Fin gemenskap, lunch och en chokladask till alla gäster.

I det dagliga arbetet ser Fredrik Weflö hur omsorg och medmänsklighet har stor betydelse för dem som är socialt utsatta och ensamma. Det kan gälla dem som inte har en egen bostad, missbrukare av olika slag eller människor med kraschad ekonomi.

På torsdagen möttes gästerna av fint uppdukade bord och en samling som startade med ett kort välkomsttal och musik. Tomteorkestern underhöll gästerna innan ljuset släcktes. I mörkret kom Norrköpings Lucia och sjöng sånger innan det blev dags för den efterlängtade jullunchen.

En härlig julbuffé stod uppdukad i lokalen och en av dem som har Omsorgsjul som en tradition var på plats.

– Jag har varit här varje gång i tio år och vi som är här har en fin gemenskap, sa Nisse "Bonde" Gustafsson.

Artikelbild

| Prästen Fredrik Weflö möter många av de utsatta i Norrköping och på torsdagen kunde han hälsa alla välkomna till Renströmmen och den årliga jullunchen.

– Det här är faktiskt höjdpunkten på hela året att komma hit och äta gott och träffa kompisar från bland annat Ria.

Det här var den 23:e upplagan julfirande i Föreningen Omsorgsjul-Hemlösa i Norrköping.