Hotade att skjuta sambon och hunden

Redan efter ett par månader kom de första varningssignalerna om att hennes nya kärlek var aggressiv och våldsam. Sedan eskalerade våldet och han hotade att skjuta både henne och hunden. Nu ställs den 61-årige mannen inför rätta.

11 oktober 2018 14:30

Sedan hon i ett års tid blivit slagen, knuffad och pistolhotad polisanmälde kvinnan sin 61-årige sambo. Men trots anmälan fortsatte han att misshandla och dödshota henne, för att hindra kvinnan från att lämna fler uppgifter till polisen.

Till slut tröttnade även mannens dotter på att se sin ständigt berusade far slå kvinnan han levde ihop med. Därför polisanmälde även hon mannen. I polisförhör berättade dottern att det inte var första gången som mannen slår kvinnor. Hon sade också att "han tänder till för minsta lilla" och även mannens syster vittnar om detta.

Nu åtalas den 61-årige mannen för grov kvinnofridskränkning och för övergrepp i rättssak. Till stöd för åtalet finns förutom målsägarens, mannens dotters och systerns vittnesmål även fem andra vittnen, bland andra målsägarens arbetskamrater som vid flera tillfällen sett kvinnans skador.

Den tilltalade mannen förnekar dock alla de brottsmisstankar som han delgetts. Han säger att "allt handlar om hatkärlek" och att hans tidigare sambo bara har anmält honom som hämnd, efter ett bråk om vem deras hund skulle vara hos.

Dessutom avfärdar han vittnesmålen från flera personer som har sett flera skador på kvinnan. Mannens teori är i stället att de har berättat som de gjort eftersom de är "en flock kärringar som håller ihop".

På fredag hålls rättegång mot mannen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Petronella Uebel

Ämnen du kan följa