Hans lastbil brann upp vid bergtäkten

På söndagsmorgonen ringde polisen till Mathias Gårdman och berättade att en av hans lastbilar hade brunnit upp. "Det är fruktansvärt surt", säger Norrköpingsföretagaren.

Polisen misstänker att lastbilsbränderna anlagts.

Polisen misstänker att lastbilsbränderna anlagts.

Foto: Privat (montage)

Norrköpings kommun2019-10-14 19:15

Lastbilen hade parkerats vid en bergtäkt i Normstorp tre mil utanför Linköping i fredags. Den var helt utbrunnen och kall när den hittades.

– Man får väl vara tacksam att ingen kom till skada, säger Mathias Gårdman.

3,5 miljoner var prislappen på fordonet, som var specialanpassat för att asfaltsarbete. Händelsen har ställt till det – många jobb som Mathias Gårdmans företag hade inbokade under hösten och vintern har fått strykas ur kalendern.

– Vi hade fullt fram till jul. Vi pratar om närmare en halv miljon i förlorade arbetsintäkter.

Han har nu gått ut i sociala medier med bilder på brandplatsen. Uppmaningen: att den som har information ska kontakta polisen.

– Det är två lastbilar som har brunnit kopiöst, varav den ena var min. Det är bara skelett kvar. I min värld borde någon ha sett någonting, säger Mathias Gårdman.

Polisen var på plats under måndagen för att göra en teknisk undersökning.

– Vi misstänker att det inte finns någon naturlig orsak till att lastbilarna börjat brinna, utan att någon har tänt eld på dem, säger Björn Öberg, presstalesperson vid polisen region öst.

Händelserna rubriceras som grov skadegörelse. Någon misstänkt finns i nuläget inte, men förhoppningen är att få in vittnesuppgifter som kan vara till hjälp i utredningsarbetet.

– Absolut. Vi vill gärna ha in tips för att exempelvis kunna ta reda på när det brann, säger Björn Öberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!