När en polispatrull i Katrineholm i november förra året skulle stoppa bilen började den vingla och när polisbilen körde upp bredvid satt det ingen på förarplatsen. All de fyra killarna från Norrköping satt i baksätet och verkade nervösa. I polisrapporten står det att de stammade och svarade osäkert.

Orsaken visar sig vara 5000 tramadol-tabletter som låg gömda på reservdäckets plats i bagageutrymmet.

Tabletterna beslagtogs och alla fyra anhölls. Men inledningsvis ville ingen kännas vid de narkotikaklassade tabletterna. De sade att de bara följt med för att träffa några tjejer, som en av killarna bestämt träff med. Han kallar dem sina fans.

Dagen efter erkände dock den då 20-årige gängledaren i Klockaretorpet narkotikainnehav, men förnekade att ha hade tänkt sälja drogerna vidare. I polisförhör sade han sig ha ett drogmissbruk på "just den drogen", att socialtjänsten visste om det och att han snart skulle in på behandling.

Han tyckete också att det är praktiskt när han kom över stora mängder tramadol, eftersom han då slapp "springa efter karta efter karta".

Han ville dock inte tala om varifrån tabletterna kom, men Nationellt forensiskt centrums fingerspårsanalyser ledde fram till tre Norrköpingsbor. Analyserna pekade på att de tre männen hanterat medicinförpackningarna, men de förnekade brott. Även gängledaren från Klockaretorpet sade att han inte hade någon aning om hur deras fingeravtryck kunde finnas på medicinförpackningarna.