Flydde polisen – i pappas BMW

I sin fars BMW var pojken nära att meja ner flera personer utanför Grand hotel. Nu döms han för en rad brott.

28 november 2018 19:30

Det var kvällen den 19 juli i år som den då 16-åriga pojken satte sig bakom ratten. Efter att hans far larmat polis inleddes en biljakt genom centrala Norrköping.

Vid Grand Hotel fick människor slänga sig åt sidan för att undgå att bli överkörda. Jakten fortsatte därefter på Söderleden – där pojken kom upp i nästan 200 km/h. På Lindövägen var han nära att frontalkollidera med en polisbil.

Till slut krockade pojken med en lyktstolpe i Ektorp. Han sprang sedan från platsen, bara för att spåras upp av hundförare. Analysresultat visade att han var drogpåverkad.

Under rättegången uppgav en polis att det var "ren tur" att ingen skadades. Tingsrätten beskrev pojkens körsätt som "i högsta grad livsfarligt".

Enligt pojken själv blev han skrämd av att poliserna började följa efter honom. Han menade att deras agerande därigenom "förvärrat situationen".

Pojken – som har hunnit fylla 17 sedan händelsen – döms nu för grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Straffet blir ungdomsvård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Fredrik Nygren

Ämnen du kan följa