Seniorgalans hyllade initiativtagare Georgis Touma gick, sin vana trogen, mellan stolarna och borden i den välfyllda Borgen och hälsade på dagens första gäster, när en kvinna stannade honom.

– Jag var på ditt bröllop, säger Barbro Lindgren och ler stort.

Georgis Touma, lätt överraskad och förvånad, går ner på knä intill henne på stolen. Det är början tillbaka på en resa tillbaka drygt 25 år i tiden, när Georgis gifte sig med sin Verdi.

Artikelbild

| Towe Wideberg, Ragnar Dahlberg, Åsa Sjöberg och Eddie Oliva bjöd på en leende och vinnande gala för stadens 65-plussare på Borgen. Över 1500 personer bjöds på kaffe, tårta, musik och skratt.

– Ni gifte er i S:t Johannes och hade festen här på restaurang Svängom, eller hur, säger Barbro.

– Det stämmer, säger Georgis och nickar.

– Din fru och jag jobbade tillsammans på TVNO på den tiden. Hon bjöd några av sin arbetskamrater på bröllopet. Det var riktigt trevligt, minns Barbro.

Georgis Touma är alldeles varm i hjärtat.

Artikelbild

| Ehrling Fredriksson pratade musik och dansminnen med Max Rogers från förr med Margareta Nilsson och Marita Karlsson.

– Det känns fantastiskt. Det blir så många spännande möten hela dagen. Det ger mig så mycket glädje och energi, säger han.

Barbro Lindgren var bara en av dagens drygt 1 500 gäster, som gick på stans största gala och fest i Borgen. Sverige är mitt uppe i en intensiv tid av galor, där vi hyllar vinnare inom musik, idrott och film på bästa sändningstid. Här i Norrköping, en alldeles vanlig onsdag, är det här galan med bara vinnare.

Artikelbild

Tränaren Göran Andersson hoppade över ett förmiddagspass och hade med sig egen hejarklack i Åke Pettersson och Kerstin Linton på Seniorgalan.

– Vi behöver mer av såna här dagar, tycker också konferencier Ragnar Dahlberg om Seniorgalan.

Han leder den för femte året och sett den växa år för år.

Artikelbild

Barbro Lindgren pratade gamla minnen med Seniorgalans initiativtagare Georgis Touma. "Jag var på hans bröllop 1993", säger Barbro.

– Vi har gjort en bra och spännande resa och mött så många härliga människor och historier på vägen.

Marita Karlsson och Margareta Nilsson gjorde resan in från Åby, njöt av bakelserna från hemmaplan och tog plats tidigt på golvet för galan.

Artikelbild

– Vi är ganska unga seniorer och ser fram mot underhållningen. Det brukar alltid vara bra, säger Marita.

I foajén stod hade BK Bergets Göran Andersson med en boxningssäck. Han åker normalt runt på äldreboenden i Norrköping och tränar med de äldre, men tagit ledigt på förmiddagen. Två av hans adepter, Åke Pettersson och Kerstin Linton, var på plats också.

Artikelbild

– Vi är Görans hejarklack, skojar Kerstin.

Lite gala istället för träning idag?
Artikelbild

– Varje träning med Göran är som en gala, menar Åke.

Åsa Sjöberg och Eddie Oliva var två nya namn och ansikten, som tog plats på scen i den sjätte Seniorgalan. Eddie Olivia skrämde upp Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande, rejält före i kulisserna.

Artikelbild

– Jag tänkte sjunga lite opera, Rigoletto, och tänkte bjuda upp dig att sjunga med. Är det ok?, frågar Eddie.

– Jag vet inte det. Jag blev, mer eller mindre, utkastad från musiklektionen i grundskolan. Jag kan inte sjunga, svarar Lars Stjernkvist.

Artikelbild

– Det ska ändå inte vara bra, kontrar Eddie.

Det stannade dock bara där.

Artikelbild

Nästa år, vid den sjunde Seniorgalan, måste det bli av.