Cistern brinner på återvinningsföretag

Vid 20.49 larmades SOS om en brand i en industri på Kommendantvägen i Ingelsta. Nu varnar polisen för att röken kan vara giftig.

3 december 2016 20:57

Eftersom att räddningstjänsten inte vet vad det är för skot och avfall som brinner i cisternen så uppmanas nu allmänheten att stänga dörrar och fönster om röken blir besvärlig.

- Ja, om du känner obehag av röken så ska du stänga till så att den inte kommer in, säger Håkan Jonsson, inre befäl hos räddningstjänsten

Enligt larmet så ska inringaren se att det glöder och det ryker mycket från byggnaden. Räddningstjänsten bekräftar att det brinner i en cistern på ett återvinningsföretag. Det handlar om skot och sopor som skulle ha levererats till Eon.

– Vi vet inte så mycket i nuläget, mer än att det brinner i en cistern. Vi vet inte vad det är som brinner, säger Ulf Asplund vid räddningstjänsten i Östergötland.

Räddningstjänsten har sex man på plats som håller koll på branden. Det råder ingen spridningsrisk och i väntan på ägaren till företaget låter räddningstjänsten det brinna i cisternen.

Om vi sprutar på vatten så riskerar vi att miljöfarliga ämnen spolas med av vattnet och sprids i området. Eftersom det inte finns någon spridningsrisk så får cisternen brinna, säger Håkan Jonsson.

Än så länge så har polisen ingen misstanke om brott.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lovisa Waldeck / Olov Planthaber