Åtgärder mot råttorna på förskolan

Efter våra artiklar om råttorna på förskolan Flagglinan berättar föräldrarna om sin oro. Hyresbostäder och Anticimex har nu vidtagit fler åtgärder.

25 maj 2018 19:36

Aram Özer har två barn, två och fem år gamla, på förskolan och känner sig orolig för råttorna som springer omkring på gården.

– Det ska inte finnas råttor där det finns barn, man vet ju inte vad de bär med sig. Det är oacceptabelt!

Han är kritisk till att problemet inte lösts under så lång tid.

– Något sådant här ska ju fixas omgående. Nu måste det till en ordentlig sanering, de får täcka för och riva det som behövs, säger han.

En annan förälder vi pratar med vill inte att hans barn vistas på gården till förskolan så länge råttorna finns kvar.

– Igår när jag hämtade mitt barn låg hen på mage i sandlådan två meter från ett råtthål. Det är inte hälsosamt att leka i en sandlåda där råttor springer, säger föräldern som vill vara anonym.

– Av sanitära skäl borde de stänga gården, allt måste rivas ner och göras om på nytt, säger han.

Anticimex har under fredagen spärrat av och satt upp råttfällor på den större gården. Hyresbostäder har också satt upp en plåtplatta runt förrådet på den lilla gården där barnen vistas. Enligt Lars Löfgren på Hyresbostäder förs diskussioner om åtgärder kring en kulle på gården där råttorna kan komma ifrån.

– Det är kommunens mark så vi diskuterar det med dem. Man får inte göra några panikåtgärder, då flyttar man bara runt problemet, säger Lars Löfgren och uppmanar alla att vara noggranna med att inte slänga mat utomhus eller mata fåglar.

– Vi har alla ett ansvar att inte locka fram råttorna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sarah Olsson

Ämnen du kan följa