Den åtalade 26-åringen är känd bland polis och åklagare i Norrköping. I höstas, när mannen väntade på att få en plats på en anstalt, hann han dra på sig nya åtal.

Händelsen utspelade sig utanför en nattklubb på Slottsgatan den 8 oktober 2017. Enligt åtalet ska 26-åringen då ha gjort sig skyldig till misshandel av två män samt olaga hot, narkotikabrott och brott mot lagen om förbud mot vissa hälsofarliga ämnen (nätdrogen alfa-PiHP).

Enligt en av de målsägande ska han ha tagit emot flera knytnävsslag i ansiktet – han ska även ha blivit biten i örat av den åtalade.

Bettet orsakade blödningar, sårskador och nedsatt hörsel. I samband med misshandeln ska den åtalade även uttalat hot, han skulle "leta upp och skada honom". Vid den aktuella händelsen ska 26-åringen dessutom uppgett att han är med i ett kriminellt gäng.

Det andra offret uppger i förhör att han också ska ha fått motta knytnävsslag i ansiktet. Slag som orsakat svullnad och smärta.

Den tungt kriminelle förnekar misshandeln, han uppger att han blev påhoppad av flera andra personer. Han har bara försvarat sig, han ska inte ha bitit någon och han känner inte till något kriminellt gäng.

Efter de första förhören har en av de målsägande, mannen som blev biten i örat, valt att dra tillbaka sin anmälan om misshandel.

Han känner att det "inte är värt att driva vidare anmälan". Han uppger till polisen att han kommit fram till beslutet själv utan påtryckningar.