Ytterligare skola i Norrköping stänger tillfälligt

Sandbyängsskolan i Norrköping övergår till distansundervisning och stänger förskoleverksamheten. Detta med anledning av hög sjukfrånvaro och risk för smittspridning.

Genrebild.

Genrebild.

Foto: Most photos

Norrköping2020-11-24 22:13

Flertalet skolor runt om i Norrköpings kommun har påverkats av smittspridningen av covid-19. I fredags stängdes delar av Jurslaskolan tillfälligt och i skrivande stund har Vilbergsskolan, Kungsgårdsgymnasiet (introduktionsprogrammet) och Klingsta förskola i Åby övergått till distansundervisning eller stängt verksamheten tillfälligt.

Nu tar nästa skola samma beslut. Det handlar om Sandbyängsskolan som från och med onsdagen den 25 november påbörjar distansundervisning för årskurs 1-6 och stänger förskoleverksamheten. Läget på skolan är ansträngt efter en hög sjukfrånvaro.

Skolan meddelar att distansundervisningen i ett första läge gäller fram till och med onsdagen den 2 december samt att fritidshemmet fortsätter med verksamhet för barn som har vårdnadshavare som arbetar inom samhällsviktig verksamhet och som har stort behov av omsorg.

Karta: Sandbyängsskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!