Vittnet ledde polisen rätt: "Körde efter lastbilen"

Polisen fick hjälp i sitt arbete från oväntat håll på tisdagen. Ett vittne ledde polisen rätt i sökandet efter en lastbil som smitit från en olycksplats.

Ett vittne till olyckan ledde polisen till lastbilen som körde iväg från platsen.

Ett vittne till olyckan ledde polisen till lastbilen som körde iväg från platsen.

Foto: Arkivbild

Norrköping2021-12-28 14:02

Klockan 13.51 larmades SOS om en olycka i korsningen Sjötullsgatan/Hamnbrogatan. En lastbil och en personbil fordon hade kolliderat vilket ledde till att personbilen hamnade utanför vägbanan. 

Efter olyckan lämnade lastbilen platsen och personbilen fastnade på spårrälsen vid sidan av vägen.

Räddningstjänsten ryckte ut till platsen där man drog loss personbilen från spåret. Strax efter klockan 14 kunde man avsluta räddningsinsatsen och då tog polisen tog över ärendet.

En person drabbades av vid olyckan, men enligt både räddningstjänsten polisen klarade sig personen utan skador.

I sökandet efter lastbilen som åkte från platsen fick polisen hjälp av ett vittne, som NT fick prata med.

– Jag uppfattade inte riktigt vad som hände, mer än att det skedde en olycka och att lastbilen körde iväg. Jag följde efter och den stannade på en parkering en bit bort, jag fotade registreringsnumret och åkte tillbaka med det till polisen som senare kunde få tag på personen, säger vittnet som vill vara anonym.

Polisen förhörde personen och misstänker en man i 60-årsåldern för smitning från olycka och för att ha bytt fil på otillåtet sätt.

– Lastbilen ska ha trängt ut personbilen till spårrälsen, efter att ha gjort ett byte från vänsterfil. Vi vet inte om det var med avsikt, men personbilen hamnade utanför vägen, säger Thomas Agnevik vid polisen.

Polisen har inte frihetsberövat någon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!