Ville få ut man ur lägenheten – slog honom med baseballträ

En man ville få ut en bekant ur sin lägenhet och misshandlade honom med ett baseballträ och knuffade honom nedför trappan. Nu döms han till fängelse för misshandeln.

En man döms till tio månaders fängelse efter en misshandel.

En man döms till tio månaders fängelse efter en misshandel.

Foto: Axel Johansson

Norrköping2024-06-30 21:00

Det var i augusti förra året som misshandeln skedd. En man har nu dömts till tio månaders fängelse för det som utspelade sig under kvällen.

Tre män umgicks då i en lägenhet i Norrköping. De två som sedan hamnade i bråk kände varandra ytligt sedan tidigare och hade umgåtts på krogen.

Männen har berättat olika saker i tingsrätten kring vad upprinnelsen till misshandeln var. Tingsrätten kan dock konstatera att den nu dömde mannen, av någon anledning, ville ha ut den andre ur sin lägenhet.

Enligt mannen som skulle lämna bostaden fick han motta slag med en baseballträ mot sitt huvud. Den nu dömde mannen förnekar att han slagit med baseballträet. Han säger att han endast hållit i det.

Tingsrätten konstaterar dock att de skador som den drabbade mannen uppvisat och grannarnas vittnesuppgifter styrker att ett baseballträ använts vid misshandeln.

Den dömde mannen ska också ha knuffat, kastat eller sparkat ned den andre mannen nedför trappan i trapphuset. Misshandeln väckte grannar som såg ur en man "nästan flög" nedför trappan. Mannen skadade sitt huvud och misshandeln fortsatte efter detta genom slag mot huvudet.

Den dömde mannen har en annan bild av händelsen. Han säger att han ville att den andre lämnade lägenheten, men att denne ramlade i trapphuset.

Den dömde mannen ska förutom fängelsestraffet betala ett skadestånd på 31 000 kronor till offret för kränkning samt sveda och värk. Mannen döms också för ringa narkotikabrott.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!