Vikbolandsjulen åter här
Rökta renhjärtan och tomtar made in Hong Kong får nobben. Men lokala hantverkare, matproducenter och konstnärer välkomnas.
Foto: Andersson Magnus
Carin Anderssons tips till vänner av lin som vill undvika veck i nymanglad duk är att före tvätt blöta duken. Då uppstår inga brytveck i linet. Bakat dag och natt har Eleonore Malmström från Kättinge gjort. Hennes Upplandskubb kräver efter tre timmars jäsning kokning i vattenbad i fem timmar.Baka Upplandskubb är en omständig procedur. Men Eleonore fortsätter så länge plåtburken till vattenbadet i konserveringsapparaten håller.- Bekymret är att snart finns inga plåtburkar, säger hon.Hemstickat
Stickade raggsockor i alla storlekar och söta barntröjor är Annette Nilssons specialitet. Hon arbetar heltid inom vården men har också tid för stickningen. Ett par barnsockor får hon ihop på en kväll.- Jag är inte mycket för tv-program. När familjen ser på tv tar jag fram stickorna.Från Hantverksboden i Norrköping kommer Ulla-Britt Granberg med väskorna fyllda av maskinbroderade kort, pärlor och smycken. Viktigt inslag i marknaden är maten som producerades lokalt på Vikbolandet. Struts, kalkon, lax, abborre, rapsolja, honung med mera bjuds ut.- Vi är stolta över den fina kvaliteten på matvarorna, säger Hans Wärn, vice ordförande i föreningen Vikbolandsjul.Nyutkommen från tryckeriet är Brigitte Petterssons skildring av tiden som Zarah Leanders allt-i-allo med titeln Mina 25 år med Zarah.- Zarah slutar aldrig att fascinera publiken, säger hon. Jag tror boken kommer att sälja bra.Ann-Louise Avenhammar från Myckelby säteri besöker Vikbolandsjul varje år.- Det är tradition. Krans till dörren och Lovika-vantar ska jag köpa.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!