Planerat avbrott – drygt 2 000 hushåll i Norrköping berörs

Eon uppmanar sina kunder i Klockaretorpet att lägga om morgonrutinerna måndagen den 14 oktober. "Vi är tvungna att stänga av för hela Klockaretorpet i stort sett”, säger underhållssamordnaren Thomas Nilsson.

Det omfattande arbetet som pågår i Klockaretorpet menar Eons regionala kommunikationschef Björn Persson beror på planerna för nya bostäder i området.

Det omfattande arbetet som pågår i Klockaretorpet menar Eons regionala kommunikationschef Björn Persson beror på planerna för nya bostäder i området.

Foto: Björn Persson

Norrköping2024-10-09 11:00

Med start 08.00 stängs värmen och varmvattnet av för boende längs med Hjalmar Brantings gata och Folkborgsvägen – totalt berörs drygt 2 000 hushåll i Klockaretorpet. Kallvattnet kommer att fungera som vanligt.

– Vi kommer att byta ut en provisorisk ledning, och då är vi tvungna att stänga av för hela Klockaretorpet i stort sett, säger Thomas Nilsson, underhållssamordnare på Eon.

Det omfattande ledningsarbetet kommer att pågå fram till midnatt, någon som Björn Persson, regional kommunikationschef på Eon, menar kommer att påverka bekvämligheterna.

– Vänta inte med morgonduschen, utan den ska du ta hyfsat tidigt. Och sedan får man ta kvällsduschen lite senare på kvällen. Och du har inte varmt diskvatten till lunchen, påpekar han.

undefined
Man kan behöva se över bekvämligheterna man är van vid den 14 oktober, menar Björn Persson. Vänta därför inte med morgonduschen.

Det är ganska länge som varmvattnet och värme kommer att stängas av, hur kommer det sig?

– I dag går det en provisorisk ledning längs med Folkborgsvägen som matas av den stora ledningen på Hjalmar Brantings gata. Och när vi kopplar ihop den nya ledningen som vi bygger på Folkborgsvägen plockar vi bort den provisoriska, svarar Thomas Nilsson.

Enligt Björn Persson beror det omfattande bygget på de nya fastigheterna som det planeras för i Klockaretorpet.

– Därför tar vi höjd för att flytta på ledningarna, menar han.

Under denna vecka pågår ett arbete för att informera alla hushåll som är berörs av avbrottet. 

Om man vill ha ytterligare information, vart vänder man sig då?

– Då kan man vända sig till Eons kundtjänst, svarar Björn Persson.

undefined
Varför Eon stänger av varmvatten och värme för boende i Klockaretorpet beror på att man ska plocka bort en provisorisk ledning som har gått mellan Hjalmar Brantings gata och Folkborgsvägen. Den ersätts med en ny ledning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!