Uppgifter: Norrköpingsbo misstänks för dåd i Stockholm

En Norrköpingsbo uppges vara en av de gripna.
En Norrköpingsbo uppges vara en av de gripna.

En Norrköpingsbo har, enligt Aftonbladet, gripits misstänkt för inblandning i den våldsvåg som drabbade Stockholmsområdet under natten mot tisdagen. Inom loppet av två och en halvtimme skedde sju branddåd på olika platser.

Norrköping 10 oktober 2023 12:53

Polisen i Stockholmsområdet hade en intensiv natt, då inte mindre än sju bränder som tros vara anlagda startade på olika platser i Stockholmsområdet och i Södertälje. Enligt Aftonbladet kom larmet om den första branden – i en villa i Huddinge – klockan 01.18 och det sista – från ett flerfamiljshus i Råcksta i de västra delarna av Stockholm – klockan 03.41.

– Vi tror inte att så här många bränder uppstår av en ren slump. Vi misstänker ett samband, men hur det ser ut ska utredas vidare. Det är inte nödvändigtvis att alla hänger ihop, sa Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen till Aftonbladet under natten.

Tre personer hade på tisdagsförmiddagen gripits misstänkta för inblandning i brandattentaten, det förklarade rikspolischef Anders Thornberg på en presskonferens som Aftonbladet hänvisar till.

– Vi har gripit tre misstänkta, vid två olika tillfällen och jakten på gärningsmän fortsätter, sa han enligt Aftonbladet.

Enligt tidningen ska en av de gripna vara skriven i Norrköping och personen kan "vara ytterligare en lejd kriminell". Det framgår inte om det rör sig om en man eller kvinna.

Enligt Aftonbladet ska nattens bränder vara en fortsättning på den våldsvåg som pågått sedan det uppstod en spricka i det kriminella nätverket Foxtrot, vilket även påverkat Norrköping. Vi har vid flera tillfällen berättat om att det finns kopplingar mellan flera våldsdåd i Norrköping den senaste tiden och osämjan inom Foxtrot.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa