Unikt skåp visas på utställning

På Chambertutställningen, som öppnade i lördags på Norrköpings konst­museum, visas möbler som vänligt lånats ut av sina ägare. Ett praktfullt skåp i intarsia är bland möblerna som nu får beundras av fler.

Norrköping2015-10-04 02:00

Skåpet heter i utställningskatalogen ”skåp med intarsia från 1950, med maskindelar, kugghjul och linor”. Det har länge stått i styrelse­rummet hos ett företag i Norrköping men ska nu äntligen få visas upp för en större krets intresserade och på Norrköpings konstmuseum är man glada över att skåpet kan vara med.

– Det här är en otroligt vacker möbel, säger ­Helena Persson, chef för Norrköpings konstmuseum. Det blir en strålande utställning där vi får möjlighet att lyfta in Charmbert i vår egen tid och jag tror många kommer att få aha-upplevelser när man går runt här.

Ett auktionshus hade ­gärna velat lägga händerna på det unika skåpet och starta med ett utgångspris på 80 000 kronor och trolig försäljningssumma en bit däröver.

Men företaget som äger skåpet tänker fortsätta njuta av det i styrelserummet för det har varit i samma ägo ­sedan 1950-talet och man sätter stort värde på den vackra ­pjäsen som visar ett stycke spännande Norrköpingshistoria.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om