Två män anhållna – efter grova misshandeln i Norrköping

Personen ska ha misshandlats av en gärningsman eller flera gärningsmän, vilket fick polisen att rycka ut. Nu har en person som stoppades i en bil långt från platsen anhållits.

Den här polisbilen stod i Ringdansen på lördagseftermiddagen. Det är för oss oklart om det har med misshandeln att göra.

Den här polisbilen stod i Ringdansen på lördagseftermiddagen. Det är för oss oklart om det har med misshandeln att göra.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2024-10-12 15:22

Omkring klockan 14:20 på lördagen fick polisen larm om en pågående misshandel i Navestad, i närheten av Ringdansen. Enligt Olle Älveroth, polisens presstalesperson, ryckte polisen ut till platsen, där en person eller flera personer ska ha gett sig på en annan människa.

– Det verkar ha varit utomhus. En målsägande ska ha blivit slagen på något sätt av en eller flera personer, säger han.

Polisen fick tidigt information om att en bil lämnat platsen efter händelsen. En stund senare stoppades också en bil vid Stockholmsrondellen i andra änden av Norrköping, som ett led i utredningen.

– Vi har gjort någon form av stopp där, som eventuellt kan ha koppling till händelsen. Vi kontrollerar personerna, säger Olle Älveroth.

Vid 18-tiden på lördagskvällen förklarade Petter Gustavii, RLC-befäl vid polisen, att en person gripits misstänkt för grov misshandel.

Det var till en början oklart om fordonsstoppet vid Stockholmsrondellen hade med våldsbrottet i Navestad att göra. Men på söndagen kunde Olle Älveroth bekräfta att det var till följd av stoppet som en person kunde gripas.

Den gripne är en man i 20-årsåldern som senare också anhållits. En förundersökning om grov misshandel är inledd och leds av åklagare.

Det är ännu oklart exakt vad som hände vid misshandeln. Olle Älveroth konstaterade att det inte finns någon information om att något tillhygge använts. 

– Vi har fortfarande inte påträffat målsägande, säger Olle Älveroth och förklarar att det därför är svårt att jobba vidare och att polisen på grund av det fortfarande inte har någon information om personens skadeläge. 

– Vi är givetvis väldigt angelägna om att komma i kontakt med personen, för att veta att personen är okej men också för att få veta mer om vad som inträffat, säger han. 

Polisen har fortsatt att prata med eventuella vittnen efter händelsen.

Vid 13-tiden på söndagen kom nya uppgifter. Ytterligare en man har anhållits.

– Det är oklart var eller hur han har frihetsberövats, säger presstalesperson Olle Älveroth.

Man har också fått fram information om att det är ytterligare en person som utsatts för misshandel, den här misshandeln ska vara av normalgraden.

– Jag har fortsatt ingen information om att man har kontakt med någon av de målsägande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!