För en tid sedan fylldes gångtunneln under Finspångsvägen, vid Fyrbyområdet, med betong. I och med det försvann ett säkert sätt för fotgängare att ta sig under den hårt trafikerade vägen.
– Vi fick inte veta något i förväg, säger Jessica Jacobsson som bor i Fyrby.
Vi träffade flera föräldrar som bor i Fyrby på den aktuella platsen en kväll vid 18:30-tiden. Då var det lite glest i trafiken, men tempot var uppenbart högt bland vissa trafikanter. En timmerbil passerade i en hastighet långt över de tillåtna 40km/h som gäller på platsen.
– Så här är det hela tiden, säger Jessica Jacobsson.
För barnen i Fyrby som ska ta sig över vägen är det nu övergångsstället som gäller. Men boende tycker att det är en otäck plats för barnen att gå på.
– Många kör alldeles för fort och sikten är inte bra i och med att det är ett backkrön strax innan övergångsstället, säger Jessica Jacobsson.
Förändringen har påverkat familjen.
– Jag skjutsar mina barn till skolan nu, vi kan inte låta dem gå den här vägen själva.
Hon tycker inte att kommunen har lyssnat. Svaren som föräldrarna fått är att en hastighetsmätning har gjorts och att den inte visar någon grund för hastighetsdämpande åtgärder.
– Lyxen vore att få till ett trafikljus. Men det minsta vore ett väggupp eller avsmalningar som sänker hastigheten, säger Jessica Jacobsson.
Christian Dahlskog, är enhetschef vid Gata och trafik vid Norrköpings kommun, förklarar varför tunneln täppts igen.
– Bron börjar bli lite till åren och det finns flera saker som behöver åtgärdas. Genom denna åtgärd slipper vi framtida reparationer och underhåll. Det är även en trygghetsfråga, vi har fått till oss att man känt sig otrygg när man gått genom tunneln, säger han.
Kommunens mätningar visar inte på några hastigheter som sticker ut på platsen.
– Men eftersom det är en viktig skolväg sätter vi upp den på listan över platser där vi har för avsikt att göra en åtgärd.
Det som kommunen främst förespråkar är väggupp likt de som anlagts vid Kyrkskolan en bit bort.
Föräldrarna vi pratat med är dock oroliga för att kommunen inte gör något åt det de upplever vara ett trafikproblem.
– Vad ska kommunen säga till oss om något händer våra barn? Måste något hända innan de tar tag i det här? Det gör ont i hjärtat att tänka så, säger föräldern Elona Togmat som också vill se någon form av säkerhetshöjning vid övergångsstället.