Tjuvens byte värt nära en miljon

Salongsinnehavaren Vanja Wartan Ertas blev bestulen på en lasermaskin värd närmare en miljon. "Jag tänker inte låta det här stoppa mig. Vi kommer inte att hålla stängt", säger hon.

Vanja Wartan Ertas blev av med sin lasermaskin under natten mot torsdagen.

Vanja Wartan Ertas blev av med sin lasermaskin under natten mot torsdagen.

Foto: Sara Segraeus/privat

Norrköping2018-11-01 11:44

Det var vid 04.23 under natten mot torsdagen som polisen larmades om inbrottet i Vanjas skönhet och laser på Skolgatan. När patrullen anlände tio minuter senare var den tunga maskinen – och gärningspersonerna – redan borta.

– De måste ha vetat exakt var den fanns för att få ut den på så kort tid. Jag hade den en trappa upp, så de måste ha varit två, säger Vanja Wartan Ertas, och fortsätter:

– Jag är förtvivlad. Om någon hade varit inne och bara härjat hade jag hellre tagit det. Det känns som att det här var uppstyrt. Och det är obehagligt, läskigt och otäckt.

Lasern används för avancerad permanent hårborttagning. Något som är en stor del av hennes verksamhet.

– Men det här sporrar bara mig. Någon har uppenbarligen försökt förstöra, men jag slås inte ner. Vi kommer att fortsätta ha öppet.

Hon hoppas nu att maskinen, som har produktnamnet Soprano ice platinum, ska kunna återfinnas.

– Det kan finnas någon som har sett något eller hört något. Om man blir tillfrågad om att köpa en sådan här maskin eller ser en annons får man gärna berätta det.

Polisen har genomfört en teknisk undersökning med hund på brottsplatsen. På torsdagsförmiddagen fanns det ännu ingen gripen.

– Vi är intresserade av att få in tips. Om någon har märkt av något strax efter klockan fyra på morgonen uppmanar vi att man hör av sig till oss. Det har säkert krävts ett större fordon för att frakta bort den här pjäsen, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen region öst.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!