Strömmen kan snart se ut som vanligt igen

Redan på torsdagsmorgonen kan Strömmen fyllas med vatten igen.

Norrköping 13 november 2019 22:00

Strykjärnets fasadrenovering har avslutats. Redan på torsdagen kan det vara aktuellt att fylla Strömmen med vatten om Holmen Kraft, Vattenfall och Norrköpings kommun är överens. Enligt projektledaren Klas Lennartsson återstod det på onsdagen bara att utföra en geologisk undersökning.

– Arbetet har gått riktigt, riktigt bra. Vi bestämde redan i våras att Strömmen skulle vara fylld på nytt i början av november. Alla byggnadsställningar har nu tagits bort och det enda som återstår är lite invändiga arbeten i Strykjärnet, säger han.

Från juni och fram till november månad har fasaden på Strykjärnet blästrats, putsats och färgats om till en kostnad av cirka 15 miljoner kronor. Vidare har fönstren på den klassiska fastigheten gjorts i ordning, målats och kittats om.

– Som mest har uppemot 15 personer varit engagerade i arbetet. Det handlar om mängder av arbetstimmar. Jag hoppas och tror att vi hinner med slutbesiktningen av det här uppdraget före årsskiftet, utvecklar Klas Lennartsson.

Vi fick på onsdagen samtal om att det luktade illa i området. NT:s utsände fann dock inget onormalt på platsen.

Klas Lennartsson igen:

– Tack vare att det ändå har varit vatten kvar i Strömmen som runnit förbi upplever inte jag att det har luktat illa, som det annars kan göra när Strömmen töms. Förr har jag reagerat på gammalt virke som blivit kvar, ruttnat och spridit dålig lukt. Så har inte skett i år. När vattnet väl fylls på kommer eventuella luktproblem att försvinna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kommentera
Läs mer!

Undrar du över det illgröna vattnet på gatan? Här är förklaringen

Undrar du över det illgröna vattnet på gatan? Här är förklaringen

Insändare: På Rosens tak lyser det dag som natt

På Rosens tak lyser det dag som natt
Visa fler
Ämnen du kan följa