Stökig helg på stadens krogar

Det blev en stökig helg med många krogbråk att ta hand om för Norrköpingspolisen. Ett flertal personer misstänks nu för misshandel.

Den gångna helgen innehöll en rad krogbråk.

Den gångna helgen innehöll en rad krogbråk.

Foto: Michael Erhardsson/Mostphotos/arkiv

Norrköping2018-10-29 20:16

Att den gångna helgen inträffade precis efter löning, samtidigt som många firade halloween, kan kanske förklara en del av stökigheterna på staden. Larmen om slagsmålen avlöste i alla fall varandra.

– De har haft en del att göra, mina kollegor, konstaterar Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping.

Som när det vid 01-tiden under natten mot lördagen utbröt ett nattklubbsbråk mellan två kvinnor i 25-årsåldern i centrala Norrköping. Dispyten ska ha startat på dansgolvet – och fortsatt inne på toaletten.

– Det var två damer som hade kommit ihop sig. Patrullen fick gå in och bryta det här. Det var ett riktigt råkurr, säger Calle Jerrhage

Ingen av de båda inblandade kvinnorna ska ha skadats allvarligt.

Strax efter midnatt under natten mot söndagen larmades man om ett slagsmål utanför ett dansställe i Klockaretorpet.

– Av någon anledning hade två personer blivit osams. Den ena har sedan slagit den andra med knuten näve i ansiktet, säger Calle Jerrhage.

Flera personer ska ha gått emellan och försökt avstyra oroligheterna. Den misstänkte mannen är 45 år gammal. Mannen som fick ta emot slaget är 23.

Någon timme senare åkte polisen till en nattklubb där en 32-årig man skulle ha slagit till en 21-åring.

– Det räckte med att de krockade med varandra, axel mot axel, för att det skulle dra i gång, säger Calle Jerrhage.

Nästa uppdrag: ett bråk utanför en hamburgerrestaurang på Norra Promenaden.

– De hade varit ute på krogen och det hade blivit gruff med några okända personer. De träffar senare på varandra igen och då fortsätter diskussionen.

En 26-årig man blev slagen så att han föll till marken. En 29-åring misstänks nu för misshandel.

– Men det verkar inte som att någon av dem är särskilt intresserade av att medverka i utredningen, säger Calle Jerrhage.

Under samma natt – runt klockan 01 – blev en 23-årig kvinna knuffad och sedan slagen av en för henne okänd kvinna inne på en bar.

– Vi blev kallade till akuten uppe på sjukhuset. Efter att hon hade ramlat omkull hade man passat på att slå henne medan hon låg ner, säger Calle Jerrhage lite uppgivet.

I det ärendet finns det ännu ingen misstänkt.

Flera personer omhändertogs dessutom för fylleri. En av dem, en 22-årig man, uppskattade inte att polisen försökte ingripa mot honom på småtimmarna vid samma hamburgerställe som omnämndes ovan.

– Han uppträdde våldsamt och blev aggressiv, säger Calle Jerrhage.

22-åringen utreds för våldsamt motstånd efter händelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!