Hon är trebarnsmamma och har i flera år haft ett självskadebeteende. Hon har hundratals ärr på kroppen och har flera gånger försökt ta sitt liv. Svåraste tiden kom då yngsta barnet bara var tio månader.
- Jag åkte iväg i hopp om att jag var på väg till ett behandlingshem. Men jag fick en chock, jag skickades till rättspsyk i Växjö.
Det är elva år sedan. Hon känner sig fortfarande lurad och reagerar därför starkt på chefsöverläkarens uttalande i tisdagens NT där hon hävdar att många unga tjejer hamnar på rättspsyk på grund av psykiatrireformen 2006 då man införde säkerhetsklassificeringar på samtliga psykiatriska kliniker i landet.
För henne skapade placeringen på rättspsyk ett kaos.
- Jag fick panik när jag insåg att jag inte skulle få träffa mina barn. Jag sa flera gånger att det var fel, att de hade gjort en felplacering.
Nathalie tycker att fler borde få hjälp i öppenvården och få större möjlighet till samtal.
- Som det är i dag får du bara mat, medicin och en säng att sova i. Det är förvånande att inte fler dör.
Hon upplever att tjejer med självskadebeteende är portade på Vuxenpsykiatriska avdelningen i Norrköping.
- Det resulterar i att de gör självmordsförsök för att visa hur dåligt de mår och på så sätt komma in och få vård ett par dagar för att sedan bli utslängda igen.
Hon har själv erfarenhet av det. I dag mår Nathalie bättre, hon har fått diagnosen ADHD och äter nu medicin som har hjälpt mycket.