Ny podd ska sprida granskningarna

Norrköpings Tidningars grävgrupp startar podden Granskning pågår. På bilden: Fredrik Nygren, Jenny Carlsson, Christian Ströberg och Annika Flood.
Norrköpings Tidningars grävgrupp startar podden Granskning pågår. På bilden: Fredrik Nygren, Jenny Carlsson, Christian Ströberg och Annika Flood.

Snart har du möjlighet att höra NT:s granskningar – i nystartade podden Granskning pågår.

Norrköping 25 januari 2024 19:00

Förra veckan publicerades granskningen om förskolekoncernen Dibber och på fredag kommer den som podd.

– Vi är otroligt stolta över vårt grävmaterial och vill ge våra kunder möjligheten att få fler ingångar. För en del människor passar det att läsa en text men för väldigt många människor passar det bättre att lyssna på ljud eller se på video. Då tror jag att vi behöver erbjuda en större palett, säger Fredrik Lagerqvist, ansvarig utgivare.

Första halvan av podden är en dokumentär med intervjuer och ljudupptagningar. I andra halvan följer ett samtal mellan reportrarna, det handlar om vilka reaktioner granskningen har väckt. Tanken är att alla kommande granskningar även ska göras i en poddversion.

– Vi har ju ofta starka historier som lämpar sig för ett berättande i poddformat. Det här är också ett sätt att sprida granskningen och att nå en ny publik. Här kan man ju också höra rösterna på dem som finns i texten, säger Christian Ströberg, grävchef.

Podden kommer att publiceras på nt.se men även vara tillgänglig för människor som inte prenumererar på NT.

Är det inte dumt att ge bort det gratis?

– Nej, jag ser det som en inkastare. Det blir ett mervärde för våra befintliga kunder och dem som lyssnar på podden via en streamingtjänst blir nyfikna och vill veta mer. Då kan de gå in och bli prenumeranter, säger Fredrik Lagerqvist.

Finns inte en risk att man bara lyssnar på podden?

– Jag tror att man behöver helheten – och är våra gräv sådana att man inte vill läsa texten efter att ha lyssnat på podden, då har vi inte gjort ett tillräckligt bra jobb.

Här hittar du poddarna.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa