Dags för cruising igen efter ett års uppehåll

Först blir det bilutställning på Himmelstalund innan Motorgårdens cruising drar igång på Kungsgatan på lördag kväll.

Massor med amerikanska bilar kommer att kunna ses på Kungsgatan på lördag.

Massor med amerikanska bilar kommer att kunna ses på Kungsgatan på lördag.

Foto: Thomas Möller

Norrköping2023-08-25 09:00

På lördag arrangerar Motorgården i Norrköping sin cruising inne i centrala Norrköping. Förra året tvingades man att ställa in.

– Vi fick helt enkelt inte ihop tillräckligt med funktionärer då. Det krävs ett 40-tal för att vi ska kunna vakta alla korsningar som berörs, säger Mikael Waleij från arrangerande Motorgården.

undefined
Massor med amerikanska bilar kommer att kunna ses på Kungsgatan på lördag.

Dagen inleds med en bilutställning som hålls på Himmelstalundsfältet. På utställningsområdet bjuds det på livemusik och sportdansklubben kommer att köra linedance.

– Om det bara blir bra väder räknar vi med att det blir cirka 500 fordon där. I år har vi även bjudit in motorcyklar och A-traktorer att ställa ut. I och med att är i slutet på säsongen tror vi många vill passa på att ställa ut och även cruisa innan vintern.

Klockan 18 drar själva cruisingen igång inne i stan. Huvudstråket kommer att gå på Kungsgatan mellan brandstationen och polishuset.

– Sedan när det tjockar på så leder vi trafiken ut på Stockholmsvägen och Norra Promenaden. Även ned mot området kring Leons.

undefined
Cruisingdeltagare i Norr Tullsrondellen.

Fram till klockan 22 på lördagskvällen kommer cruisingen att köras på Kungsgatan. Efter det väntas fest ute vid Motorgårdens klubblokal vid Kråkvilan.

Många anser att det inte är bra för miljön med cruising inne i stan. Vad säger in om det?

– Det är lika mycket trafik när vi arrangerar cruisingen som det är varje vardagseftermiddag. Dessutom är det bara en kväll om året så det är ingen stor sak, säger Mikael Waleij.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!