– Jag kommer ofta hit. Jag kan öva svenska och det är bra att inte bara sitta hemma. Här kan jag prata om barnen, skola och så, säger Bozheen Haji.
I knäet sitter dottern Lavin, nio månader, och följer samtalen med stora ögon. Ibland tar någon annan av kvinnorna Lavin i sin famn. Lyfter henne mot taket tills hon skrattar eller bär runt henne i lokalen.
– Vi är lite som en stor familj, säger Sania Qureshi, som kom i kontakt med föreningen som deltagare, men som numera är en av ledarna.
"Världens mammor" startade i Motala 2016 på initiativ av Sira Jokinen Lise. Hon är konstnär och hade länge arbetat med att utbilda politiker i den viktiga roll som hon menar att konsten kan spela för komplexa samhällsutmaningar, som integration. När hon fick höra om larmrapporten från barnavårdscentralen var steget därför inte långt till att starta en förening som med hjälp av konst skulle bryta kvinnornas isolering.
– Jag ville ge dem redskap för att kunna vara en aktiv del i samhället, där de känner att de kan påverka sin egen och sina barns framtid, säger hon.
Vad hon inte hade räknat med var att behovet var så stort och det som startade som ett litet sidoprojekt har nu växt till ett heltidsjobb med flera anställda. De finns på fem platser i länet, varav Hageby är det senaste tillskottet. Här har de funnits i ungefär en månad. Lokalerna ligger i Mirum galleria, en plats som hon menar gör att många hittar hit.
– Det enda problemet är väl att lokalen redan börjar bli trångbodd med tanke på det stora intresset.
Föreningen anordnar regelbundna skapandeträffar, där kvinnor, mammor och barn får testa olika konstnärliga uttryck. Under tiden övar de på svenska språket, får vänner, lär sig om samhället och har roligt tillsammans.
Förutom skapandeträffarna åker de på utflykter ihop. De har bland annat varit vid Tåkern och tittat på fåglar, besökt Arbetets museum och badat i sjöar.
– Många har bott i Norrköping i ett tiotal år, men aldrig besökt ett museum eller ens lämnat sitt bostadsområde, säger Sira Jokinen Lise.
Naima Jakoub berättar att hon gillar att vara med på föreningens aktiviteter och träffar, men annars spenderar hon mycket tid i hemmet. Speciellt på kvällarna. Då känner hon sig inte trygg i Hageby och hon föredrar att hennes barn också håller sig hemmavid.
– Vi pratar mycket om trygghet. Trygghet i skolan och där du bor, säger Sania Qureshi och berättar om deras verksamhet i Skäggetorp i Linköping.
– Många som bor där vågar inte gå ut på kvällarna och låter inte sina barn gå ut efter skoltid för att skydda dem från gängrekrytering.
Där har föreningen stöttat och utbildat mammor och fört dem samman med politiker för att de ska kunna ha en dialog om situationen.
Föreningen har också startat "Prova mitt liv". Med hjälp av projektpengar har de hyrt en lägenhet i Skäggetorp dit de kommer att bjuda in beslutsfattare att bo under en begränsad tid för att de på så sätt ska öka sin förståelse för den verklighet de beslutar om.
– Vi har kommit fram till att det ofta handlar om att vi lever i så skilda världar att vi helt enkelt inte förstår varandra, säger Sira och fortsätter:
– Allt handlar om trygghet och framtidstro. Om mammorna känner sig starkare och tryggare känner sig även barnen starkare och tryggare. Det blir en god spiral i stället för tvärtom.