Polisens nya säkerhetszon omfattar stora delar av Hageby. Från Söderleden i norr till Mamregatan i söder – och från E22 i öster till gränsen mot Vrinneviskogen i väster – kommer polisen från och med onsdag och två veckor framåt att ha större befogenheter än tidigare. De kommer att ha fler möjligheter att visitera människor och att söka igenom fordon. Allt för att – som polisen uttrycker det – "kunna förhindra nya angrepp mot människor eller egendom".
Ninni Haraldsson och Felicia Haraldsson är båda positiva.
– Samtidigt är det illa att det gått så långt att det här området är så utsatt att det blir det första i Sverige att bli visitationszon. Det är tragiskt, säger Felicia Haraldsson när vi träffar henne på tisdagen.
Ninni bor inte långtifrån den adress i Atrium där en 16-årig pojke sköts till döds under våren.
– Jag får gåshud och tycker det är jobbigt nu när jag tänker på allt våld som vi drabbats av i samhället. Efter mordet på den unge pojken går jag aldrig förbi den vägen längre som jag gjorde förr. Det är för obehagligt, säger Ninni Haraldsson.
Ritta Yousef är positiv till att Hageby blir det första området i Sverige som får en så kallad säkerhetszon.
– Det är bra och det behövs. Något måste göras och det är inte bra att känna sig otrygg, säger hon.
– Det gör inget om även om mitt eget barn skulle bli visiterat. Det behövs trygghet och har man inget att dölja är det inget problem. Det som är tråkigt idag är att man måste se polis eller uniformerad personal för att känna sig trygg.
Norrköpingsbon Birgitta Karlberg är också positiv. Hon är upprörd över alla våldsdåd som skakat Norrköping de senaste månaderna.
– Jag tycker det är jättebra om det nu kan hjälpa oss att få ordning på vårt Sverige som har blivit fruktansvärt, säger hon.
– Jag hoppas det leder till att våldet slutar.
Benjamin är på väg till vårdcentralen när vi stöter på honom utanför Mirum Galleria.
– Jag tycker att det är jättebra. Det behövs mer trygghet i Hageby, säger han och berättar att han själv har flyttat från stadsdelen.
– Jag bryr mig inte om hur många gånger jag blir visiterad. De får gärna visitera mig, det viktiga är att Hageby blir tryggare.
32-åriga Darko Vasic väntar på spårvagnshållplatsen. Han har ingen tydlig åsikt om polisens nya beslut.
– Jag vet inte vad jag ska säga? Det är inte bra här. Mycket knark, det händer något nytt varje lördag. Jag har två barn som är fem och tre år. Det är ingen bra miljö för dem att växa upp i, säger han.
Han anser att polisen agerar väl.
– De gör det som ska göras. Behövs det här så är det okej.
Fanny studerar till civilingenjör på Campus Norrköping, där vi träffar henne på tisdagen. Hon är försiktigt inställd till hur effektiva säkerhetszoner faktiskt kan vara.
– Det kanske blir lite mer klagomål. Från min aspekt är det okej eftersom jag inte bor där. Men människor i området kan ju bli mer påverkade, säger hon.
Hon tror att det är viktigt att mäta resultaten och bemöta kritiken, efter införandet av säkerhetszonen.
– Allt beror ju på vad man får för effekt nu i början, man får se det som ett test på om det faktiskt ger någonting.
Hon menar också på att det gäller att vara uppmärksam på de negativa effekterna.
– Det blir samtidigt mer att man associerar hela områden med problemen. Det blir ju mer segregerat, färre vill flytta dit.