Rösterna: Så berättar de om läraren

Vi har varit i kontakt med elever och föräldrar som berättar om händelser och klagomål som de har framfört till chefer på skolan under tio års tid. Vi har också tagit del av 17-åringens alla berättelser. Här är några av de beskrivna händelserna.

Vi har varit i kontakt med elever och föräldrar som berättar om händelser och klagomål. Detta är en genrebild.

Vi har varit i kontakt med elever och föräldrar som berättar om händelser och klagomål. Detta är en genrebild.

Foto: TT

Norrköping2019-10-24 19:45

Kvinna 23 år: ”Läraren kommenterade mina underkläder när jag var 13 år och var på ett skoldisco. Det var för tio år sedan. Det var närgånget och över gränsen för vad som är normalt för en äldre man att göra. Han kunde också opåkallat massera flickors axlar i cafeterian.” 

Flicka 17 år: ”Läraren fotograferade mig i smyg på en badstrand.”

Flicka 15 år: ”Så mycket jag och mina vänner klagade på honom. Alla trodde att vi elever överdrev eller inbillade oss.”

Förälder: ”Läraren var gränslös i sitt beteende gentemot flickor. Det är inte lämpligt att läraren till exempel sätter sig i flickornas knän på raster.”

Förälder: ”Jag kontaktade rektorn efter att barnet känt igen lärarens foto på en sexdejtingsajt där han sökte kontakt med unga flickor. Rektorn återkopplade till mig efter att ha pratat med läraren som svarat att någon hade tagit hans bild och att allt var bara fejk.” 

Före detta elever: ”Under våra år på högstadiet kände vi ett stort obehag för läraren när han uppmanade oss att se honom som ”pappa” och att vi var hans ”bonusdöttrar.” 

Förälder till tidigare elev: ”Läraren tog kontakt med mitt barn via sociala medier på sommarlovet efter att mitt barn hade slutat på skolan.” 

Före detta elever: ”Läraren sökte upp oss på tränings- och idrottsevenemang utanför länet och smygfilmade oss. Han visade klippen för oss sen.”

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!