Rondellen vid Ljura en av landets värsta

Ljurarondellen, där en mc-förare avled i en olycka den 1 augusti, har nominerats till Värsta vägars pris, som delas ut varje år av föreningen Sveriges Motorcyklister.

Ljusvajrarna efter söndagens MC-olycka i rondellen hänger trasiga och dinglar i vinden.

Ljusvajrarna efter söndagens MC-olycka i rondellen hänger trasiga och dinglar i vinden.

Foto: Johan Heikensten

Norrköping2011-08-18 20:06

Videon är inte längre tillgänglig

Rondellen vid trafikplats Ljura har debatterats flitigt sedan en 65-årig motorcyklist dog när han körde omkull där. Många har reagerat på den stora utsmyckningen av stål som står mitt i cirkulationsplatsen. Så även flera medlemmar i Sveriges motorcyklister.

- Det är flera medlemmar som har anmält den här rondellen till tävlingen. Vi kan konstatera att det sker olyckor i cirkulationsplatser, och trots att hastigheten kanske inte är så hög är man väldigt sårbar som motorcyklist. Stora stålkonstruktioner hjälper inte säkerheten, det är klart, säger Maria Nordqvist, internationell sekreterare i föreningen.

Föreningen har också skickat ett öppet brev till Norrköpings kommun, och hoppas såklart att de gör något åt rondellen. Det vore i sådana fall inte första gången föreningens uppmärksammande av farliga rondeller gav resultat.

- I Falköping nominerade vi en rondell i vilken man hade uppfört en stor hajfena av metall, och den togs ned redan innan tävlingen var avgjord, berättar Maria Nordqvist.

Jenny Iversjö, trafikplanerare på Norrköpings kommun, lovade efter dödsolyckan att kommunen avvaktar tills polisutredningen kring olyckan är färdig innan man ser över om något behöver göras för att förbättra trafiksäkerheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om