Videon är inte längre tillgänglig
– Det här blir vår 28:e restaurang i Sverige, det blir en väldigt spännande etablering som vi ser mycket fram emot, säger Daoud Kass Yosef, franchiseansvarig på Grekiska Kolgrillsbaren.
I augusti kommer kedjan att flytta in i en av de nybyggda fastigheterna på Nya Torget. Den nya restaurangen innebär ett antal nya jobb:
– Det är en ganska stor lokal, vi kommer anställa ungefär tolv personer.
Grekiska Kolgrillsbaren har funnits sedan 1995 och är, som namnet antyder, specialiserade på grekisk mat. På menyn finns klassiska rätter som gyros, moussaka och souvlaki och grekiska drycker som Ouzo och Metaxa. Köket spelar en central roll i restaurangen och gästerna kan se hur rätterna blir tillagade över kolgrillen. Daoud Kass Yousef berättar:
– Grekiska Kolgrillsbaren är en restaurangkejda dit man kan komma på lunch eller på kvällen. Man ska även kunna abonnera, hålla mindre tillställningar, möten och presentationer i våra lokaler.
Restaurangkedjan har restauranger över stora delar av Sverige. Den på Nya Torget blir deras första i Östergötland, och Daoud Kass Yosef berättar att planer på en restaurang i regionen har funnits under en längre tid:
– Vi har som mål att etablera oss i de 50 största städerna i Sverige, och Östergötland är en väldigt intressant marknad för oss. Vi ser en stor potential, speciellt i Norrköping och Linköping. Så länge jag har arbetat här har det varit tal om att etablera oss i Norrköping, och det känns som att vi träffat rätt nu när det här tillfället dök upp.
Daoud Kass Yosef är förväntansfull och ser stora möjligheter med restaurangen i Norrköping:
– Det kommer bli en stor uteservering, den är förmodligen inte klar till i sommar men planen är att den ska vara klar till sommaren 2019. Möjligheterna för oss är enorma.