Vägarbete på stora vägen – ta en annan väg om möjligt

Den 9 oktober påbörjades ett vägarbete på Finspångsvägen i Norrköping. Arbetet kan komma att innebära en viss begränsad framkomlighet – och trafikanter rekommenderas ta en annan väg om det är möjligt.

Under onsdagen inleds ett vägarbete på Finspångsvägen i Norrköping.

Under onsdagen inleds ett vägarbete på Finspångsvägen i Norrköping.

Foto: Rebecka Jonsson

Norrköping2024-10-09 12:40

Hugo Runberger, trafikingenjör på Norrköpings kommun, förklarar att det är ett planerat arbete som beräknas pågå mellan 9 och 25 oktober. Vägarbetet kommer genomföras på sträckorna mellan Hagarondellen och Fiskebyrondellen samt från Enebyrondellen till strax innan Östra Eneby kyrka.

Under vecka 41 påbörjas arbete med kantsten och brunnar. Under den tiden kommer det att vara framkomlighet på vägen, men ett körfält kommer att stängas av vid platsen de arbetar på. Arbetet kommer ske under dagtid. 

Vägen kommer att asfalteras under vecka 42. Flaggvakter kommer finnas på plats för att styra trafiken, men trafiken kommer vara något begränsad. Arbetet med asfalteringen kommer ske på kvälls- och nattetid, mellan klockan 19 och 06. 

Borde man välja en annan väg?    

– En stor del av arbetet kommer att ske kvälls/nattetid mellan klockan 19 och 06. På så sätt minskar vi påverkan på trafiken. Flaggvakter finns på plats för att styra trafiken och framkomlighet kommer fortfarande att finnas, men har man möjlighet att välja en annan väg är det bra, skriver Hugo Runberger till oss i ett mail.                                                                                                

Karta: Finspångsvägen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!