Regionen får ny vaccinationsenhet – lämnar Mässhallen

I december lämnar Region Östergötland Mässhallen som varit en tillfällig lokal för vaccination i samband med pandemin. Flytten går till Malmgatan, granne med Granngården och blir från och med då en ny permanent vaccinationsenhet.

Åsa Maxeby, verksamhetschef för vaccinationskliniken Region Östergötland, välkomnar patienterna till en ny vaccinationsenhet som öppnar den 14 december.

Åsa Maxeby, verksamhetschef för vaccinationskliniken Region Östergötland, välkomnar patienterna till en ny vaccinationsenhet som öppnar den 14 december.

Foto: Inger Ramstedt/Naina Helén Jåma(TT)

Norrköping2023-10-13 05:00

– Flyttlasset från Mässhallen går på måndagen veckan 50 och på torsdagen den 14 december öppnar vi i vår nya lokal på Malmgatan, säger Åsa Maxeby, verksamhetschef för vaccinationskliniken, Region Östergötland.

Det var i samband med pandemin som Mässhallen vid Himmelstalund blev platsen dit allmänheten hänvisades för att vaccinera sig mot covid-19. En perfekt lokal med kapacitet för att ta emot alla som ville ha ett skydd mot sjukdomen.

– Som mest hade vi 2 000 vaccinationer per dag och då krävdes en stor yta. Nu är vi glada att kunna lämna tillbaka Mässhallen till idrottande ungdomar, tillägger Åsa Maxeby.

undefined
Hit flyttar Regionens nya vaccinationsenhet i december. Här låg tidigare en restaurang som drevs av Östgöta kök.

Den nya lokalen är samma lokal som Östgöta kök tidigare drev restaurang i, vägg i vägg med Granngården.

– Det blir en permanent lokal för vår nya vaccinationsenhet med namnet Vaccinationsenheten Östra. Här är det mer anpassat för verksamheten, vilket så klart är väldigt bra för patienterna, fortsätter Åsa Maxeby.

Den nya enheten, som kommer att ha något färre bås jämfört med Mässhallen – 14 i stället för 20 – erbjuder bland annat vaccin mot covid-19, influensa, TBE, Pneumokock och mot kikhosta för gravida. 

– På bokningssidan på 1177 kommer vi att vara tydliga med när vi ändrar adress så att man kommer rätt vid ett drop-in-besök. I övrigt bokar man som förut och får sedan ett sms, där adressen tydligt finns med, förtydligar Åsa Maxeby.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!