Rånaren fastnade på övervakningsfilm

Den 26-åriga kvinnan hotade postombudets personal med kniv och smet utan att betala för sitt paket. Nu döms hon till fängelse för rån – och en rad brott riktade mot poliser.

Norrköping 6 november 2019 11:00

Det var i februari förra året som den numera 26-åriga kvinnan fastnade på övervakningsfilm när hon slet med sig paketet.

Efter att personalen ställt sig i vägen drog hon fram en rostig kniv och började göra utfall. En av de anställda uppgav vid rättegången att han endast genom att backa undgått att bli träffad.

26-åringen, som försvann från platsen efter händelsen, hävdade under rättegången att "det som har hänt är fruktansvärt", men att det inte var hon som syntes på övervakningsfilmen.

 

Tingsrätten slår dock fast att det genom bilderna, en rad vittnesmål samt det faktum att paketet var adresserat till 26-åringen, är ställt utom rimligt tvivel att det var hon som var inne i butiken.

26-åringen döms även för flera brott i samband med att hon omhändertogs under Augustifesten 2017. Bland annat sparkade hon en polisman i huvudet och rev honom. Hon spottade även en annan polis i pannan. 26-åringens uppträdande beskrevs som "ett av de värsta motstånden som hon hade upplevt på tio år" av en av de drabbade.

 

I början av januari i år sparkade 26-åringen än en gång till en polis som skulle omhänderta henne. Detta efter att hon hittats utslagen i en trappuppgång.

Tingsrätten dömer nu 26-åringen till fängelse i ett år och två månader. Hon ska dessutom betala skadestånd på 10 000 kronor, respektive 12 000 kronor, till två anställda hos postombudet. Två av polismännen ersätts också; med 5 000 kronor vardera.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa