Polisen varnar för den livsfarliga leken

De senaste veckorna har polisen fått in allt fler rapporter om barn och ungdomar som åker utanpå spårvagnarna.

Livsfarlig lek. Områdespolisen i Norrköping vädjar till föräldrar och vårdnadshavare att diskutera med sina barn om hur farligt det är att åka utanpå spårvagnar.

Livsfarlig lek. Områdespolisen i Norrköping vädjar till föräldrar och vårdnadshavare att diskutera med sina barn om hur farligt det är att åka utanpå spårvagnar.

Foto: Håkan Sjöström

Norrköping2018-04-10 20:00

– Dels kan de ramla av och skada sig, dels kan de bli påkörda av bakomliggande fordon när de hoppar eller ramlar av. Det är livsfarligt. Punkt slut, säger Benjamin Prom, gruppchef för områdespolisen i Norrköping.

På Norrköpingspolisens Facebook tog han på tisdagen upp problemet med den "livsfarliga leken" när barn och ungdomar åker utanpå spårvagnar. Rapporterna om att det sker har ökat de senaste veckorna och hänger antagligen samman med att det äntligen börjar bli lite vårlikt väder.

– Det förekommer framför allt på Drottninggatan, men även i andra delar av stan, säger Benjamin Prom.

Han berättar att polisen kommer att ta upp problemet med utanpååkning med Transdev Sverige, som sköter spårvägen i Norrköping.

– De kanske kan sätta någonting på spårvagnarna så att det inte är så lätt att åka utanpå spårvagnarna. Det borde vara möjligt att bygga bort problemet, säger Benjamin Prom.

Polisen vädjar nu till föräldrar, skol- och fritidspersonal och föreningslivet att diskutera saken med barn och ungdomar.

– Vi vill att problemet synliggörs och att vi tillsammans hjälps åt för få bort problemet med utanpååkning, säger Benjamin Prom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om