Polisen söker joggare efter explosionen i Åby

Samtidigt som en explosion inträffade vid en restaurang i Åby förra veckan såg ett vittne en man springa förbi. Nu försöker polisen komma i kontakt med honom. "Det ska vara en äldre man som hade hörlurar på sig och verkade vara ute och jogga", säger Cecilia Bergfast, förundersökningsledare på grova brott.

Ett stort antal poliser kallades till Åby efter sprängningen.

Ett stort antal poliser kallades till Åby efter sprängningen.

Foto: Thomas Möller

Norrköping2024-07-26 09:00

Det var P4 Östergötland som var först med att rapportera att polisen letar efter den joggande mannen. Han är inte misstänkt utan de vill höra honom som vittne, uppger Cecilia Bergfast.

– Som det verkar så har han passerat i nära anslutning till detonationen, säger hon.

Polisen har ännu ingen misstänkt i ärendet och har heller inte kunna hitta något motiv till sprängningen. De vet heller ännu inte exakt vad som exploderat vid restaurangen, men Cecilia Bergfast beskriver det som "mer än en fyrverkeripjäs".

Polisen hoppas att Nationellt forensiskt centrum (NFC) kan säga något om sprängladdningen utifrån fynden de säkrat på platsen och skickat dit för analys.

– Vi står och stampar lite nu, men vi behöver hålla mer förhör och vänta på NFC. Det finns utredningsåtgärder att vidta som jag hoppas kan leda oss framåt, säger hon.

Bergfast fortsätter:

– Just nu är det uppförsbacke.

Explosionen inträffade under onsdagskvällen förra veckan och bland annat skadades restaurangens rutor och altan. Även intilliggande byggnader fick skador.

NT har tidigare pratat med ägaren. Han har uppgett att han inte vet vem som vill honom illa.

– Jag har inga fiender och jag är omtyckt här, sa han då.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!