Skottlossning i centrala Norrköping

Strax innan 02:00 natten mot tisdag larmar ett flertal personer om höga smällar i Norrköping.

En skottlossning inträffade på Smedjegatan natten mot tisdag.

En skottlossning inträffade på Smedjegatan natten mot tisdag.

Foto: Ulf Wigh/Wighsnews

Norrköping2023-07-25 02:36

På natten mot tisdag får SOS Alarm ett flertal samtal om höga smällar på Smedjegatan, norr i centrala Norrköping. Ett flertal patruller skickades till området.

– På plats kan man konstatera skador i en port, berättade Lars Göran Nilseryd, vakthavande befäl på polisen.

Skadorna kunde bedömas som skotthål och ett område runt den misstänkta brottsplatsen spärrades av och bevakades i väntan på tekniker.

Vid halv fem-tiden på morgonen var teknikerna på väg in i Norrköping för att arbeta på platsen och Marcus Anefur, presstalesperson på polisen berättar på tisdagsmorgonen att avspärrningarna hävdes vid tio i sex. 

När vakthavande befäl Lars Göran Nilseryd fick frågan om skottlossningen kunde ha något samband med den skottlossning som skedde mot en fastighet i Hageby och den bilfirma som besköts i Klockaretorpet. sade han att det inte är något han kan uttala sig om. På tisdagsmorgonen är polisens inställning densamma.

– Vi tittar på den här händelsen fristående men sen tittar vi ju även om den kan ha någon koppling till andra händelser som har skett i närtid. Men det är ingenting som jag kan lämna några uppgifter om, säger Marcus Anefur.

undefined
En skottlossning inträffade på Smedjegatan natten mot tisdag.

Finns det något hot mot någon boende i fastigheten?

– När det gäller hotbild så är det någonting som vi analyserar och tittar på. Men det är ingenting jag kommer gå in på.

Finns det anledning för de boende att vara oroliga?

– Vi kan ju inte säga allting vi vet och vad vi inte vet men min bedömning av den här situationen är att boende på adressen och i närområdet inte behöver vara oroliga. Utan det här är en isolerad händelse så det finns ingen anledning till oro. Så mycket kan jag väl säga. 

Texten kan komma att uppdateras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!