Polisen avbryter sökande efter försvunnen Norrköpingsbo

Fredagens sökinsats efter den försvunne Norrköpingsbon lockade mängder av frivilliga till samlingsplatsen på Yxbackens parkering.
Fredagens sökinsats efter den försvunne Norrköpingsbon lockade mängder av frivilliga till samlingsplatsen på Yxbackens parkering.

Vid 21-tiden på fredagen avbröt polisen sökinsatsen efter den man som i tisdags försvann från sitt hem i Rambodal. Men Missing People fortsätter sökandet.

Norrköping 17 juli 2020 22:00

Sökandet efter den försvunne Norrköpingsbon fortsatte på fredagen med full styrka. 

Men efter tre dygns sökande hade mannen fortfarande inte återfunnits. Vid 21-tiden på fredagkvällen fattade polisen därför beslut om att avbryta det aktiva sökandet, och anhöriga underrättades. Skälet till beslutet är att det inte längre bedöms sannolikt att mannen kan finnas vid liv inom sökområdet. 

– Det betyder inte att efterforskningarna upphör. Det finns en utredning och vi jobbar vidare med förhör, tecken på om han kan ha handlat någonstans eller om vi får in tips, säger polisens presstalesperson Åsa Willsund.

Polisen hade på fredagen breddat sökområdet kring Ågelsjön något. På plats under insatsen fanns ett 20-tal poliser med olika kompetens bland annat hundförare, drönare, helikopter men även räddningstjänst som bland annat sökte med båt. Dessutom kom nya krafter in och förstärkte sökandet: orienterare från Nais, Tjalve och Kolmården. 

Hemvärnet fick förstärkning av motorcykelförare. Och ett hundratal frivilliga strömmade till Missing Peoples uppsamlingsplats vid Yxbacken.

– Många som är med och söker känner personen vi letar efter. Folk vill ställa upp för honom, säger Lotta Klang Bergström, operativ chef för Missing People Östergötland och Sörmland.

Att polisen avbryter sökandet betyder inte att Missing People gör detsamma. Frivilligorganisationen planerar att fortsätta hela helgen om så behövs.

– Vi kommer att fortsätta att leta tills vi hittar honom. Vi hoppas också att många kommer för att hjälpa till, säger Lotta Klang Bergström.

Polisen har gått ut med att man varken misstänker brott eller suicidärende. Under fredagen pågick även polisiärt arbete med att följa upp tips och hålla förhör.

– Det är mycket informationsinhämtning för att undersöka om det finns något som vi inte vet om personen. Vi försöker lägga alla pusselbitar på plats. Men tyvärr har inget lett oss framåt, säger Åsa Willsund.

Har några fynd gjorts i sökandet?

– Det har hittats klädesplagg i sökområdet, men vad jag vet har anhöriga inte känt igen något, säger Willsund. 

Mannen är i 55-årsåldern och försvann vid 16.30-tiden på tisdagen från sin bostad i Rambodal, då han sa att han gick ut för att göra ett ärende.

Missing People avslutade sökandet vid 22-tiden på fredagen och samlas igen vid klockan 10 på lördagen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa