Kommunbilar i brand: "Det är klart de känner oro"

Tre bilar som tillhörde socialkontoret i Norrköpings kommun totalförstördes i en brand i Oxelbergen under natten mot fredagen. Polisen misstänker att den är anlagd. "Klart personalen känner en viss oro", säger socialdirektör Yvonne Thilander.

Tre bilar totalförstördes i en brand i Oxelbergen.

Tre bilar totalförstördes i en brand i Oxelbergen.

Foto: Lina Nilsson

Norrköping2022-06-03 02:43

Det var vid 02.30-tiden natten till fredagen som larmet om bilbränderna kom. Tre parkerade bilar, som alltså tillhörde socialkontoret, stod i lågor vid Vikboplan i Oxelbergen. 

– Bilarna stod nära en fastighet som innehåller ett kontor. Fastigheten fick också viss värmepåverkan, säger Christian Lind, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

undefined
Tre bilar totalförstördes i en brand i Oxelbergen.

Räddningtjänsten släckte bränderna och förhindrade vidare spridning. Även polis kom till platsen.

– Vi hade patruller som undersökte platsen, som förmodligen är en brottsplats. Vi har gjort fynd, men vi vill inte kommentera vad utifall det skulle visa sig vara "rätt", säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen.

Socialdirektör Yvonne Thilander säger att man från kommunens sida ser allvarligt på det inträffade.

undefined
Socialdirektör Yvonne Thilander, säger att man ökat bevakningen efter branden.

– Sedan är det svårt att veta vem och varför någon tänt på. Vi vet inte heller om det var ett hot riktat mot oss, tillägger hon.

Branden upptäcktes av personal som var i tjänst på socialkontoret under natten.

– Det var tur, för annars kunde den ha spridit sig till byggnaderna intill. Det stod även andra bilar i närheten, fortsätter hon.

Hur har personalen påverkats av det här?

– Det är klart de känner oro, i synnerhet de som jobbade under natten. Men vi samarbetar med polisen och säkerhetsavdelningen i kommunen och har också ökat bevakningen.

undefined
Bilarna blev helt utbrända.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!